Indické kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indické kuře
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 49720 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
10 ks | Chilli paprička zelená |
1 kávová lžička | Garam masala |
100 ml | Koriandr čerstvý |
1,5 kg | Kuře |
250 ml | Máslo čerstvé |
0,5 kg | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 237,5mg |
Draslík | 784,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,9mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 48,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Koriandr čerstvý, Kuře, Rajčata, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli paprička zelená, Garam masala, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Indické kuře postup přípravy receptu:
1 | Kuře zbavíme nečistot a kůže a naporcujeme na 6 částí. Česnek rozmělníme, dokud není jemný. Zázvor zbavíme nečistot, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme. Chilli papričky opláchneme, rozpůlíme a zbavíme jadérek. Rajčata nakrájíme na větší kousky. Lístky koriandru nadrobno nakrájíme. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo. Maso na něm smažíme společně s česnekovou pastou a solí. Smažíme, dokud maso nezezlátne. Následně zmírníme plamen a přikryjeme poklicí. |
3 | Když už je maso měkké, přidáme na pánev rajčata, zázvor, chilli papričky, chilli koření, pepř a smažíme, dokud vše nepustí tuk. |
4 | Kuře po osmažení ochutíme garam masalou a ozdobíme koriandrem. Ihned podáváme, přelité výpekem. |
Poznámka
Použijeme asi 2cm dlouhý kousek zázvoru.