Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 49758

Ingredience

1 polévková lžíce Chilli koření mleté
3 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kg Kapr obecný
0,5 kávová lžička Kurkuma
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej rostlinný
1 polévková lžíce Pasta zázvorová
1 polévková lžíce Pasta česneková
100 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Tamarindová šťáva
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 366 kcal
Kilojoule 1 531kJ
5% Sacharidy 17 g
22% Tuky 16 g
18% Sodík 369 mg
64% Bílkoviny 36 g

Kapr Motihari postup přípravy receptu:

1

Rybu zbavíme nečistot, opláchneme a naklepeme. V míse smícháme polovinu zázvorové a česnekové pasty, 1,5 lžíce šťávy z citronu, chilli, kurkumu a špetku soli. Vzniklou směs naneseme na filety a necháme 30 minut marinovat.

2

Tamarind ponoříme na 30 minut do vody. Následně z něj vymačkáme vodu a smícháme ji se strouhankou.

3

Smícháme mouku, vejce, zbytek zázvorové a česnekové pasty, sůl a citronovou šťávu a vytvoříme hladké těsto.

4

Filety obalíme nejprve v těstíčku, následně ve strouhance smíchané s tamarindem a potom osmahneme na oleji, dokud nezezlátnou. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept