Indické jehněčí na cibuli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indické jehněčí na cibuli
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 49765 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1,5 kg | Cibule |
8 ks | Hřebíček |
1 kg | Jehněčí maso |
5 ks | Kardamom |
4 ks | Kardamom černý |
2 polévková lžíce | Kmín drcený |
20 g | Máslo čerstvé |
20 ks | Pepř černý celý |
4 ks | Rajčata |
2 ks | Skořice celá |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 134,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 45g |
Vitamín A | 592,4mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Hřebíček, Kardamom, Kmín drcený, Pepř černý celý, Rajčata, Skořice celá, Sůl, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Kardamom černý, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Indické jehněčí na cibuli postup přípravy receptu:
1 | Maso zbavíme nečistot a omyjeme. Následně ho naporcujeme na menší kusy. Cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Stejně tak nasekáme i česnek, zázvor a rajčata. V kastrolu rozpálíme máslo a bobkový list na něm lehce osmahneme. |
2 | Veškeré suroviny smícháme dohromady a společně s masem umístíme do pánve. Přikryjeme pokličkou a necháme podusit na mírném plameni, dokud není maso měkké a dokud se neodpaří všechna voda. Ihned podáváme. |
Poznámka
1