Recept

Naložené jehněčí po indicku

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 49771

Ingredience

3 kávová lžička Chilli koření mleté
1 kg Cibule
3 polévková lžíce Fenykl sladký - hlíza
10 ks Hřebíček
3 kg Jehněčí maso
10 ks Kardamom
3 polévková lžíce Kmín drcený
3 polévková lžíce Koriandr mletý
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
75 ml Ocet vinný
50 ml Olej z hořčičných semínek
1 kávová lžička Sůl
0,3 kg Zázvor mletý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 767 kcal
Kilojoule 3 210kJ
13% Sacharidy 49 g
52% Tuky 39 g
5% Sodík 94 mg
62% Bílkoviny 35 g

Naložené jehněčí po indicku postup přípravy receptu:

1

Maso zbavíme tuku, nakrájíme jej na kostičky a necháme je opéct na pánvi na mírném plameni, dokud maso nepustí veškerou šťávou a nezměkne.

2

Dohromady semeleme česnek, cibuli, fenykl, hřebíček, chilli koření kardamom, kmín, koriandr, muškátový oříšek, zázvor a sůl. Meleme, dokud nám nevznikne hladká kašička. Na jiné pánvi tuto kašičku osmažíme na oleji, dokud se kaše nezbarví do hněda.

3

Kaši smícháme s kostičkami masa a osmahneme. Zalijeme polovinou množství octa a vše za stálého míchání vaříme okolo 5-ti minut.

4

Sejmeme z ohně, podlijeme zbylým octem a dáme do lednice vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept