Vaishali jehněčí s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaishali jehněčí s rýží
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 49775 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Bobkový list |
0,3 kostka | Bujón hovězí |
16 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Garam masala |
1 kg | Jehněčí maso |
1 hrst | Kardamom |
50 ml | Máslo čerstvé |
50 ml | Mléko polotučné |
0,5 kg | Rýže Basmati |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Tuk |
1 l | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 147,4mg |
Draslík | 168,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 23,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Bujón hovězí, Česnek, Cibule, Kardamom, Sůl, Tuk, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Jehněčí maso, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Rýže Basmati mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaishali jehněčí s rýží postup přípravy receptu:
1 | Maso zbavíme nečistot, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kostičky. Napustíme si do hrnce 1 litr vody, 2 cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Maso s cibulí poté necháme asi 15 minut vařit v hrnci s polovinou stroužků česneku, bobkovým listem, 10 tobolkami kardamomu a solí. |
2 | Na pánvi necháme rozpustit máslo, zbylé cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli přidáme na pánev a posypeme nastrouhaným zázvorem, masalou a pokrájeným zbylým česnekem. Smažíme, dokud se koření nezbarví do hněda. |
3 | Na pánev vložíme uvařené maso a podlijeme polovinou vývaru. Lehce osmahneme. |
4 | Očistíme a omyjeme rýži. Zbylý vývar smícháme s mlékem, přidáme bujón. Nádobu na pečení vytřeme tukem. Tuto nádobu vyložíme polovinou rýže, na kterou navrstvíme maso a pokryjeme druhou polovinou rýže. Směs v nádobě zalijeme mlékem a bujonem a dusíme v troubě asi 1 hodinu. Následně podáváme. |