Mleté jehněčí po indicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mleté jehněčí po indicku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 49780 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
3 ks | Chilli paprička zelená |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Garam masala |
0,3 kg | Hrách |
0,5 kg | Jehněčí maso mleté |
50 ml | Koriandr čerstvý |
1 kávová lžička | Kurkuma |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 polévková lžíce | Tuk |
200 ml | Voda pitná |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 93,6mg |
Draslík | 656,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Jehněčí maso mleté, Koriandr čerstvý, Kurkuma, Rajčata, Sůl, Tuk, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli paprička zelená, Garam masala, Hrách mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mleté jehněčí po indicku postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Osmažíme na troše tuku, dokud nezezlátne. Česnek oloupeme a utřeme. Přidáme jej k cibuli společně se všemi nakrájenými ingrediencemi (kromě hrachu, koriandru a rajčat). Celou směs náležitě osmažíme. |
2 | Do pánve vložíme nakrájená rajčata a mleté jehněčí, promícháme, osmahneme a přiklopíme pokličkou. Celou směs následně necháme dusit. Občas podléváme vodou. |
3 | Hrách opláchneme a necháme jej v 1 dl vody uvařit. Když je hrách hotový, vyklopíme jej na talíř a přidáme mleté jehněčí. Ozdobíme pokrájeným koriandrem a můžeme podávat. |