Jednoduchý recept

Indická polévka z chřestu

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 49893

Ingredience

0,5 kg Chřest bílý
0,5 l Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka kukuřičná
5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
5 polévková lžíce Máslo čerstvé
75 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
0,2 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 205 kcal
Kilojoule 858kJ
3% Sacharidy 9 g
23% Tuky 17 g
7% Sodík 131 mg
9% Bílkoviny 5 g

Indická polévka z chřestu postup přípravy receptu:

1

Máslo a mouku zpracujeme na jíšku. Zalijeme ohřátým mlékem a důkladně promícháme. Dáváme pozor, aby se nám nevytvořily hrudky.

2

V osolené vodě povaříme chřest. Jíšku smícháme s trochou chřestového vývaru, přidáme špetku soli a necháme vařit na mírném plameni. Odložíme bokem a počkáme, než vývar vychladne. Povařený chřest smícháme se zbylou částí vývaru, vše rozmixujeme a umístíme k základní části polévky. Posypeme moučkou a přidáme špetku soli. Vše znova povaříme a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept