Jednoduchý recept

Grilovaný ananas s vanilkovou zmrzlinou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 49895

Ingredience

1 ks Ananas
200 g Cukr třtinový
50 g Máslo čerstvé
1 dl Olej slunečnicový
60 g Zmrzlina vanilková
Omáčka
250 g Cukr krupice
250 g Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 728 kcal
Kilojoule 3 044kJ
27% Sacharidy 98 g
52% Tuky 39 g
2% Sodík 49 mg
4% Bílkoviny 2 g

Grilovaný ananas s vanilkovou zmrzlinou postup přípravy receptu:

1

Příprava karamelové omáčky: Do kastrůlku dáme cukr, který rozpustíme na zlatohnědý karamel. Do rozpuštěného cukru za stálého míchání přiléváme čerstvou smetanu, dobře a rychle mícháme, aby se neutvořily hrudky. Kdyby ano, tak omáčku přelijeme přes cedník. Hotovou omáčku stáhneme z ohně, ještě chvilku mícháme a necháme vychladnout a zahoustnout.

2

Z ananasu odstraníme slupku, nakrájíme ho na stejná kolečka. Z každého kolečka vyřízneme tvrdý střed. Na hluboký talíř vysypeme třtinový cukr a každé kolečko ananasu v něm obalíme.

3

Gril potřeme olejem, rozehřejeme na střední teplotu. Obalené plátky ananasů naskládáme na rošt a po obou stranách pomalu opékáme a necháme skaramelizovat dozlatova.

4

Upečená kolečka ananasu podle porcí rozdělíme do středu talíře, na každý kousek položíme plátek másla. Na ananas dáme zmrzlinu, okolo polijeme studenou karamelovou omáčkou a dezert ihned servírujeme.

Poznámka

Grilovaný ananas je vhodným sladkým dezertem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept