Kompotované loupané višně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kompotované loupané višně
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 49940 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 kg | Cukr krystal |
3 kg | Višně |
Nutriční hodnoty jedné porce
43% Kalorie 845 kcal
Kilojoule 3 535kJ
32% Sacharidy 114 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 8 mg
4% Bílkoviny 3 g
Uhlovodany | 114g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 434,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Višně mají zadané všechny známé hodnoty.
Kompotované loupané višně postup přípravy receptu:
1 | Dobře zralé višně přebereme, omyjeme a vypeckujeme. Rozdělíme je do čistých sklenic a průběžně prosypeme vrstvami cukru. |
2 | Zavíčkujeme, urováme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 25 minut. |
3 | Po vychladnutí sklenice vyjmeme z hrnce a uchováme na studeném a temném místě. |
Poznámka
Sterilovat můžeme také po dobu 8 minut od bodu varu.