Jednoduchý recept

Lázeňská omeleta s borůvkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 50096

Ingredience

50 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
2,5 dl Kompot borůvkový
50 g Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
60 g Smetana 33% (šlehačka)
5 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 792 kcal
Kilojoule 3 313kJ
23% Sacharidy 84 g
56% Tuky 42 g
10% Sodík 207 mg
40% Bílkoviny 23 g

Lázeňská omeleta s borůvkami postup přípravy receptu:

1

Borůvky z kompotu necháme okapat.

2

Vajíčka rozklepneme a bílky oddělíme od žloutků. Z bílků a poloviny cukru vyšleháme tuhý sníh, pak do něj zlehka vmícháme žloutky a mouku.

3

Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme do ní připravené omeletové těsto, posypeme ho borůvkami a upečeme ve středně vyhřáté troubě.

4

Upečenou omeletu rozdělíme na talíře, posypeme zbylým moučkovým a vanilkovým cukrem, přidáme ušlehanou šlehačku a podáváme.

5

Šlehačku můžeme ještě mírně přelít kompotovou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept