Cibulačka francouzská - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulačka francouzská
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 5014 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1,5 ks | Bujón hovězí |
3 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Sůl |
150 g | Šunka dušená |
100 g | Sýr Eidam cihla 30% |
1 ks | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 30,9mg |
Draslík | 124,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 30%, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulačka francouzská postup přípravy receptu:
1 | Na kostičky nakrájíme cibuli a osmahneme na másle. |
2 | Poté zalijeme 1,5l vody, přidáme kostku hovězího bujonu a 10 minut vaříme. Osolíme. |
3 | Připravíme na proužky nakrájenou veku, opečeme ji na másle, nastrouháme sýr a nakrájíme šunku na kostičky. |
4 | Veku, šunku a sýr dáme do polévky před podáváním a posypeme petrželovou naťí. |