Italský sendvič - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italský sendvič
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 50168 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
10 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
200 g | Ciabatta |
15 ml | Citronová šťáva |
250 g | Mozzarella |
20 ml | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
160 g | Rajčata |
80 g | Rukola |
4 g | Sůl |
80 g | Šunka parmská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 248,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Ciabatta, Citronová šťáva, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mozzarella, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Rukola, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italský sendvič postup přípravy receptu:
1 | Malé bagetky ciabatty rozkrojíme napůl, omytá rajčata nakrájíme na kolečka, mozzarellu na plátky, česnek prolisujeme, bazalku posekáme najemno, parmskou šunku nakrájíme na tenké plátečky. |
2 | V misce smícháme česnek, olej, citronovou šťávu, sůl, pepř, bazalku, promícháme a vzniklou směsí potřeme plátky mozzarelly. Spodní část ciabatt poklademe listy rukoly a kolečky rajčat, na ně upravíme plátky parmské šunky a plátky mozzarelly, přiklopíme vrchní částí ciabatt, trochu přimáčkneme a podáváme. |