Kuře na hrozinkách s piniemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře na hrozinkách s piniemi
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 50178 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 ml | Balsamico ocet |
1 ks | Cibule |
50 g | Hrozinky |
1200 g | Kuřecí stehna |
20 ml | Med včelí |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 ml | Olej olivový |
50 g | Oříšky piniové |
30 g | Pažitka |
5 g | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
9 g | Sůl |
5 dl | Vývar drůbeží |
Na marinádu | |
---|---|
2 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
1 g | Hřebíček |
1 g | Pepř černý celý |
10 g | Šalvěj čerstvá |
300 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 266,0mg |
Draslík | 958,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Cibule, Kuřecí stehna, Med včelí, Oříšky piniové, Pažitka, Slanina vepřová, Sůl, Bobkový list, Česnek, Hřebíček, Pepř černý celý, Šalvěj čerstvá, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrozinky, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře na hrozinkách s piniemi postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí stehna osušíme a vložíme do mísy, posypeme nasekaným česnekem a šalvějí, zalijeme vínem, přidáme koření a zakryté necháme 12 hodin marinovat v chladnu. |
2 | Na oleji osmažíme slaninu nakrájenou na kostičky a na výpeku zpěníme cibuli nasekanou nadrobno. Kuřecí stehna vyjmeme z marinády, necháme okapat, obalíme v mouce a vložíme na cibulový základ. Zprudka opečeme ze všech stran, přidáme piniové ořechy, hrozinky, sůl, pepř a zakryté pár minut podusíme. Do kastrolu k masu přecedíme marinádu a zakryté necháme na mírném ohni dusit, dokud se šťáva neodpaří. Potom zalijeme vývarem a znovu necháme dusit asi 40 minut. |
3 | V rendlíku rozpustíme med a ocet, smícháme a krátce povaříme. Podáváme porci masa, přelitou medovou šťávou a posypanou nasekanou pažitkou. |
Poznámka
Maso se musí 12 hod marinovat.