Tvarohové noky pro celiaky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohové noky pro celiaky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 50179 |
Ingredience
230 g | Směs Promix UNI komfort |
2 g | Sůl |
250 g | Tvaroh měkký |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Sladká varianta | |
---|---|
4 polévková lžíce | Cukr moučkový |
6 kávová lžička | Máslo čerstvé |
Slaná varianta | |
40 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
200 g | Sýr Eidam cihla 45% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 134,3mg |
Draslík | 171,0mg |
Vláknina | 850,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Cukr moučkový, Anglická slanina, Cibule, Olej stolní, Sýr Eidam cihla 45% mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Směs Promix UNI komfort, Tvaroh měkký, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohové noky pro celiaky postup přípravy receptu:
1 | Tvaroh rozmícháme s vejcem a postupným přimícháváním mouky vytvoříme těsto, které by mělo být hustší, než těsto na noky do polévky. V hrnci přivedeme k varu vodu, kterou mírně osolíme. Když voda vře, polévkovou lžící vykrajujeme z těsta noky, které vhazujeme do vroucí vody. |
2 | Noky jsou hotové ve chvíli, kdy vyplavou na hladinu vody. Hotové noky vybíráme děrovanou naběračkou a rovnou servírujeme. Tyto noky můžeme podávat na sladko i jako slanou variantu. |
3 | Sladká varianta: |
4 | Horké noky promícháme s několika lžičkami másla a posypeme je moučkovým cukrem. |
5 | Slaná varianta: |
6 | Než se noky dovaří, orestujeme na pánvi s olejem nasekanou cibulku s nasekanou slaninou, nakonec nastrouháme tvrdý sýr. Vařené horké noky na talířích posypeme orestovanou cibulkou se slaninou a posypeme strouhaným sýrem. |
7 | Noky nasladko i naslano podáváme horké. |
Poznámka
Tyto noky můžeme také orestovat s vejci a ochutit je kečupem.