Recept

Omáčka z tuřínu se skopovým masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 50181

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
5 ks Pepř černý celý
3 špetka Pepř černý mletý
700 g Skopové maso přední
0,5 polévková lžíce Sůl
3 ks Tuřín
300 g Vepřová kůže
8 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,059 kcal
Kilojoule 4 429kJ
2% Sacharidy 6 g
107% Tuky 80 g
90% Sodík 2 g
143% Bílkoviny 80 g

Omáčka z tuřínu se skopovým masem postup přípravy receptu:

1

Skopové maso a vepřové kůže omyjeme a dáme do hrnce. Očistíme, oloupeme a omyjeme 3 tuříny, nakrájíme je na plátky a přidáme k masu. Dále přidáme 0.5 lžíce soli, bobkový list, celý pepř, přilijeme vodu a pod poklicí vše vaříme doměkka přibližně 90 minut.

2

V pánvi rozpustíme máslo, přimícháme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku.

3

Když je maso s tuřínem měkké, vyjmeme je a pokrájíme na kousky. Kůže, pokud je má někdo rád, pokrájíme též, nebo je už do omáčky nedáváme. Přimícháme jíšku, necháme ji za stálého míchání rozvařit. Omáčka musí být dostatečně hustá. Vrátíme maso zpátky, omáčku dochutíme solí, pepřem a podáváme.

Poznámka

Omáčku s tuřínem a masem podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept