Rybí dip s tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí dip s tuňákem
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 50207 |
Kategorie: | Dipy |
Ingredience
20 ml | Citronová šťáva |
40 g | Kapary |
250 g | Majonéza |
80 g | Okurky nakládané |
1 g | Pepř černý mletý |
40 g | Sardelové řezy |
6 g | Sůl |
140 g | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 14,8mg |
Draslík | 149,7mg |
Vláknina | 652,5mg |
Vitamín A | 70,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 7,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Majonéza, Okurky nakládané, Sardelové řezy, Sůl, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí dip s tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Tuňáka z konzervy vyklopíme do mixéru, přidáme kapary, pokrájené nakládané okurky, sardelku, přilijeme citronovou šťávu, přidáme majonézu a rozmixujeme dohladka. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme. Rybí dip je vhodný k pečené drůbeži nebo ke grilované zelenině. |
2 | Před podáváním necháme dip v chladu uležet. |