Čínská polévka s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čínská polévka s rýží
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50307 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
100 g | Rýže předvařená (parboiled) |
1 špetka | Sůl |
20 g | Sýr Parmezán |
0,5 l | Vývar zeleninový |
500 g | Zeleninová směs čínská - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 14,2mg |
Draslík | 287,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Olej slunečnicový, Rýže předvařená (parboiled), Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar zeleninový, Zeleninová směs čínská - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Čínská polévka s rýží postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Slaninu rozkrájíme na kostičky. Parmezán jemně nastrouháme. |
2 | V širokém hrnci na lžíci oleje osmažíme slaninu, pak přidáme nakrájenou cibuli a česnek, přilijeme zeleninový vývar, přisypeme zeleninovou směs a rýži. Vývar přivedeme rychle k varu a s odklopenou pokličkou vaříme 15 minut na středním ohni. Během vaření občas zamícháme. |
3 | Ke konci vaření přimícháme rajčatový protlak, polévku dochutíme pepřem a solí a necháme ještě krátce přejít prudkým varem. |
4 | Polévku podáváme posypanou nastrouhaným parmezánem. |