Jednoduchý recept

Čínská polévka s rýží

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50307

Ingredience

50 g Anglická slanina
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
100 g Rýže předvařená (parboiled)
20 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
0,5 l Vývar zeleninový
500 g Zeleninová směs čínská - mražená
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 291 kcal
Kilojoule 1 218kJ
11% Sacharidy 39 g
14% Tuky 11 g
41% Sodík 828 mg
18% Bílkoviny 10 g

Čínská polévka s rýží postup přípravy receptu:

1

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Slaninu rozkrájíme na kostičky. Parmezán jemně nastrouháme.

2

V širokém hrnci na lžíci oleje osmažíme slaninu, pak přidáme nakrájenou cibuli a česnek, přilijeme zeleninový vývar, přisypeme zeleninovou směs a rýži. Vývar přivedeme rychle k varu a s odklopenou pokličkou vaříme 15 minut na středním ohni. Během vaření občas zamícháme.

3

Ke konci vaření přimícháme rajčatový protlak, polévku dochutíme pepřem a solí a necháme ještě krátce přejít prudkým varem.

4

Polévku podáváme posypanou nastrouhaným parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept