Dušené dršťky na víně s parmazánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 225 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené dršťky na víně s parmazánem
Celkový čas: | 225 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 200 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 50330 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
200 g | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
800 g | Dršťky syrové |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
60 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
1 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
220 ml | Víno červené |
2,5 l | Voda pitná |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 246,0mg |
Draslík | 306,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová kůra, Dršťky syrové, Olej rostlinný, Sůl, Sýr Parmezán, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené dršťky na víně s parmazánem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a vyprané dršťky vymneme v soli, propláchneme, cibuli nakrájíme nadrobno, citronovou kůru a parmazán nastrouháme, petrželovou nať nasekáme nadrobno. |
2 | Dršťky půl hodiny vaříme v 1 l vroucí vody, následně vodu slijeme, dršťky zalijeme studenou vodou a vaříme zhruba dvě hodiny. Uvařené dršťky přecedíme a nakrájíme na tenčí nudličky. |
3 | Cibuli zpěníme na oleji, přimícháme rajčatový protlak, mouku a osmažíme. Poté zředíme vínem a vývarem. Vmícháme dršťky, přidáme bobkový list, pepř, citronovou kůru a na mírném plameni povaříme. |
4 | Dršťky podáváme posypané parmazánem a petrželovou natí. |