Hovězí závitek s houbami a kapustou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí závitek s houbami a kapustou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50342 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Houby sušené |
400 g | Hovězí maso zadní |
1 ks | Kapusta hlávková |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 116,9mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 603,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapusta hlávková, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Hovězí maso zadní, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí závitek s houbami a kapustou postup přípravy receptu:
1 | Sušené houby namočíme na 15 až 30 minut do vlažné vody, pak je slijeme a necháme v sítu okapat. |
2 | Z kapusty odstraníme vnější listy, 8 pěkných zdravých opatrně odebereme a krátce je povaříme v osolené vařící vodě. Listy pak necháme okapat. Suché rozložíme na pracovní plochu tak, aby vytvořily obdélník o rozměru přibližně 30 x 20 cm. |
3 | Zbylou kapustu opláchneme pod studenou vodou a okapanou nakrájíme na větší kousky. |
4 | Hovězí maso omyjeme a osušíme, rozklepeme na velký plátek, který opepříme a osolíme. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm z obou stran prudce osmažíme. Pak ho vyjmeme a položíme na kapustové listy. |
5 | Nakrájenou kapustu krátce podusíme ve výpeku po smažení masa a zalijeme vývarem. |
6 | Houby rovnoměrně rozprostřeme na maso, listy s masem stočíme a zajistíme proti rozbalení párátky nebo pevnou nití. |
7 | Do pekáče rozložíme směs z pánve, přidáme závitek, pekáč přikryjeme a pečeme 30 minut v troubě, předehřáté na 160 stupňů. Pak pekáč odkryjeme a pečeme ještě 10 až 15 minut. |
8 | Upečený závitek nakrájíme na plátky, zeleninu ochutíme pepřem a solí. Maso podáváme samostatně na talířích s listy kapusty, zeleninu v misce. |