Recept

Sýr z pánve pro celiatiky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 50435

Ingredience

4 polévková lžíce Mléko polotučné
4 polévková lžíce Mouka bezlepková
20 ml Olej stolní
400 g Sýr Eidam cihla 40%
2 g Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 359 kcal
Kilojoule 1 501kJ
1% Sacharidy 3 g
33% Tuky 25 g
11% Sodík 214 mg
54% Bílkoviny 31 g

Sýr z pánve pro celiatiky postup přípravy receptu:

1

Tvrdý sýr nakrájíme na plátky o velikosti jedné porce. Vejce rozšleháme s troškou mléka a ochutíme ho solí.

2

Jednotlivé plátky sýra obalíme nejprve v bezlepkové mouce, potom v rozšlehaném vejci s mlékem a nakonec v bezlepkové mouce. Poté usmažíme na oleji. Pokud se sýr při smažení roztéká, obalíme ho v trojobalu 2x. Smažený sýr podáváme s tatarskou omáčkou a různými přílohami.

Poznámka

Na trojobal můžeme použít i instantní kukuřično-pohankovou kaši nebo bezlepkovou strouhanku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept