Kuřecí játra na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí játra na smetaně
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 50493 |
Ingredience
300 g | Bezlepkové těstoviny |
1 ks | Cibule |
400 g | Játra kuřecí |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
2 g | Olej stolní |
2 g | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
250 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 377,5mg |
Draslík | 386,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra kuřecí, Kmín drcený, Olej stolní, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bezlepkové těstoviny nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí játra na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Bezlepkové těstoviny uvaříme podle návodu a necháme je na sítu okapat. Cibuli posekáme nadrobno, necháme ji za stálého míchání zesklovatět na rozpáleném oleji. Na zpěněnou cibuli vsypeme propláchnutá kuřecí játra, ochutíme drceným kmínem i solí, zalijeme je trochou vody a za občasného míchání dusíme do měkka. Když je maso měkké, přisypeme vařené těstoviny, zalijeme kysanou smetanou a krátce povaříme, aby se celý pokrm řádně prohřál. Pokrm |
2 | podáváme teplý. |
Poznámka
Servírujeme teplé.