Smažený losos se špenátem a oříšky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažený losos se špenátem a oříšky
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 50500 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 stroužek | Česnek |
800 g | Losos obecný |
40 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
50 g | Oříšky piniové |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
150 g | Rajčata |
700 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 116,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,5mg |
Vitamín E | 6,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Česnek, Losos obecný, Oříšky piniové, Pepř bílý, Rajčata, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažený losos se špenátem a oříšky postup přípravy receptu:
1 | Steaky z lososa opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Listy špenátu opláchneme a necháme okapat. Česnek rozdrtíme, rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme nadrobno. |
2 | Na olivovém oleji osmažíme steaky z lososa, po každé straně smažíme asi 3 minuty. Poté rybu vyjmeme, necháme okapat a držíme na teple. |
3 | Z pánve slijeme olej, přidáme máslo, na kterém půl minuty smažíme špenát s česnekem, oříšky a rajčaty. |
4 | Rybu podáváme na špenátové směsi a zakápneme octem balsamico. |
Poznámka
Jako přílohu volíme chléb nebo bramborovou kaši.