Jednoduchý recept

Vaječná omeleta se šalotkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 50578

Ingredience

1 polévková lžíce Kopr čerstvý
30 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř cayenský
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 ml Smetana sladká 12%
80 g Sýr Ementál (Primátor)
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
1 ks Šalotka
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 294 kcal
Kilojoule 1 228kJ
3% Sacharidy 11 g
28% Tuky 21 g
9% Sodík 187 mg
30% Bílkoviny 17 g

Vaječná omeleta se šalotkou postup přípravy receptu:

1

Žampiony pečlivě očistíme a nakrájíme na plátky. Bylinky omyjeme, necháme oschnout a nadrobno nasekáme. Šalotku oloupeme a najemno nasekáme.

2

Na pánvi si rozehřejeme máslo, dokud nezačne pěnit. Na pánev vložíme žampiony společně se šalotkou a za stálého míchání důkladně osmažíme.

3

Vejce si našleháme společně se smetanou a smícháme s nasekanými bylinkami. Třepeme pánví. Těsto osolíme, opepříme a přidáme cayenský pepř. Vaječnou směsí zalijeme houby a zasypeme nastrouhaným sýrem. Omeletu necháme ztuhnout na mírném ohni a občas pánví zatřeseme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept