Hrachová kaše pro celiatiky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrachová kaše pro celiatiky
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 50581 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
250 g | Hrách |
1 kávová lžička | Koření Staročeské |
2 polévková lžíce | Majoránka |
2 polévková lžíce | Mouka bezlepková |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 2,2mg |
Draslík | 12,2mg |
Vláknina | 644,8mg |
Vitamín A | 64,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Majoránka, Olej stolní, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách, Mouka bezlepková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření Staročeské nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hrachová kaše pro celiatiky postup přípravy receptu:
1 | Hrách uvaříme podle návodu a zcedíme. Z oleje a bezlepkové mouky připravíme světlou jíšku |
2 | v polévkovém hrnci. Na jíšku nasypeme hrách, zalijeme vodou tak, aby byl ponořený, dále přisypeme Staročeské koření a za občasného promíchání vaříme s jíškou 20 minut. Před koncem vaření přisypeme majoránku a důkladně promícháme. |
3 | Hrachovou kaši servírujeme teplou. |
Poznámka
Ke kaši se výborně hodí opečený bezlepkový párek a na kolečka nakrájená cibule.