Hovězí vývar Alagier - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí vývar Alagier
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 50642 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
100 g | Hrášek |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
200 g | Zelí hlávkové bílé |
Minutkový hovězí vývar [50236] | |
---|---|
166,7 g | Celer bulvový |
1,7 ks | Cibule |
833,3 g | Hovězí maso přední |
83,3 g | Kuřecí křídla |
83,3 g | Kuřecí krk |
1,7 ks | Mrkev kořen |
0,8 kávová lžička | Pepř černý celý |
1,7 ks | Petržel kořen |
1,7 ks | Pórek |
1,7 polévková lžíce | Sůl |
5 ks | Vaječný bílek slepičí |
3,3 l | Voda pitná |
133,3 g | Žaludky drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 110,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 89,4mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé, Celer bulvový, Cibule, Hovězí maso přední, Kuřecí křídla, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí krk, Mrkev kořen, Pórek, Žaludky drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí vývar Alagier postup přípravy receptu:
1 | Hlávkové zelí jemně nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky, promícháme se solí a dáme do menšího kastrolu podusit. Zalijeme vodou, přidáme čerstvý vyloupaný hrášek a na mírném ohni vše dusíme do vyvaření tekutiny asi 10 minut. |
2 | Směs rozdělíme na talíře nebo do misek, zalijeme horkým minutkovým hovězím vývarem a servírujeme. |
3 |
|
4 | Minutkový hovězí vývar [50236]: |
5 | Přední libové hovězí maso umeleme na masovém strojku a vložíme do většího kastrolu. Přidáme omyté krky, křídla a pokrájené kuřecí žaludky. Kořenovou zeleninu oloupeme a spolu s pórkem nakrájíme na větší kusy. Neloupanou cibuli přepůlíme. Bílky částečně rozšleháme v trošce vody. Připravenou zeleninu přidáme k masu, vše zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přilijeme bílky, promícháme a za stálého míchání rychle přivedeme k varu. Stáhneme plamen a vaříme na mírném ohni. Po 30 minutách přecedíme přes ubrousek nebo hustý cedník a podáváme. |