Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 50686

Ingredience

2 dl Bujón hovězí
2 ks Cibule
0,5 polévková lžíce Kapary
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř bílý
350 g Rýže dušená
80 g Slanina vepřová
5 dl Smetana zakysaná 15%
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
0,5 polévková lžíce Sůl
700 g Telecí kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 721 kcal
Kilojoule 3 017kJ
11% Sacharidy 39 g
50% Tuky 37 g
626% Sodík 13 g
96% Bílkoviny 54 g

Řízky pro císaře postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na tenké proužky. Telecí maso zbavíme blan, omyjeme a osušíme, nakrájíme na plátky silné asi 2 cm přes vlákno. Maso osolíme, opepříme, protkneme slaninou, zlehka naklepeme a poprášíme moukou. V pánvi rozehřejeme sádlo s máslem (1 lžíce) a řízky osmažíme dozlatova z každé strany. Poté je vyjmeme z omastku a odložíme do rendlíku. Očistíme cibule, rozkrojíme na poloviny a pokrájíme na tenké plátky.

2

V hluboké pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla, cibuli na něm osmažíme dorůžova, přilijeme bujón, přiložíme řízky a pod poklicí dusíme do měkka přibližně 30 minut. Měkké řízky vyjmeme, do vývaru přimícháme 5 dl kysané smetany a krátce, 2-3 minuty, povaříme. Vzniklou omáčku přecedíme do druhého hrnce, cibuli pokud se dá prolisujeme, do omáčky přidáme půl lžíce kaparů, řízky a společně vše provaříme asi 1 minutu.

3

Císařské řízky podáváme s dušenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept