Recept

Plíčky z kůzlete na smetaně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (11%)
ID receptu: 50692

Ingredience

Na maso
2 ks Bobkový list
300 g Celer bulvový
300 g Játra kůzlečí
700 g Kůzlečí maso
300 g Mrkev kořen
4 ks Nové koření celé
4 ks Pepř černý celý
300 g Petržel kořen
1 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná
Na omáčku
50 g Celer bulvový
100 g Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 kávová lžička Hořčice plnotučná
50 g Mouka pšeničná hladká
50 g Mrkev kořen
60 g Máslo čerstvé
100 g Okurky nakládané
80 ml Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř bílý
50 g Petržel kořen
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 877 kcal
Kilojoule 3 671kJ
9% Sacharidy 33 g
352% Tuky 264 g
43% Sodík 861 mg
78% Bílkoviny 44 g

Plíčky z kůzlete na smetaně postup přípravy receptu:

1

Plíčky i se srdíčkem a játra očistíme, propláchneme a necháme okapat. Kořenovou zeleninu očistíme a necháme vcelku. Cibuli nakrájíme nadrobno, nakládané okurky oloupeme a nakrájíme na nudličky.

2

Maso s kořením a zeleninou uvaříme doměkka a scedíme, vývar odložíme. Maso nakrájíme na kousky, zeleninu použijeme jinak. Cibuli s další na kousky nakrájenou zeleninou osmažíme na oleji, zaprášíme moukou a zalijeme odloženým vývarem. Do vývaru vmícháme sůl, mletý pepř a na mírném plameni za občasného míchání vaříme zhruba půl hodiny. Poté přimícháme cukr, citronovou šťávu, hořčici a šlehačku. Lehce provaříme a přecedíme.

3

Do scezené omáčky vložíme uvařené maso, nakrájené okurky, chvilku povaříme a nakonec přidáme máslo.

Poznámka

Jako přílohu volíme malé houskové knedlíčky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept