Hovězí polévka Bouchere - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí polévka Bouchere
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 50696 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
200 g | Kapusta hlávková |
90 g | Morek |
200 ml | Voda pitná |
Minutkový hovězí vývar [50236] | |
---|---|
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
500 g | Hovězí maso přední |
50 g | Kuřecí křídla |
50 g | Kuřecí krk |
1 ks | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel kořen |
1 ks | Pórek |
1 polévková lžíce | Sůl |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 l | Voda pitná |
80 g | Žaludky drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 66,3mg |
Draslík | 803,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 82,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapusta hlávková, Morek, Voda pitná, Celer bulvový, Cibule, Hovězí maso přední, Kuřecí křídla, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí krk, Mrkev kořen, Pórek, Žaludky drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí polévka Bouchere postup přípravy receptu:
1 | Z kapusty vyřízneme košťál, rozebereme na jednotlivé listy, které pokrájíme na proužky. |
2 | Přecezený minutkový hovězí vývar, do kterého přilijeme 2 dl vody, přivedeme k varu, nasypeme pokrájenou kapustu, stáhneme plamen a na mírném ohni vaříme cca 10 minut, dokud kapusta nezměkne. |
3 | Vařený morek nakrájíme na plátky, které rozdělíme na talíře nebo do misek, zalijeme horkou polévkou a ihned servírujeme. |
4 |
|
5 | Minutkový hovězí vývar [50236]: |
6 | Přední libové hovězí maso umeleme na masovém strojku a vložíme do většího kastrolu. Přidáme omyté krky a křídla a pokrájené kuřecí žaludky. Kořenovou zeleninu oloupeme a spolu s pórkem nakrájíme na větší kusy. Neloupanou cibuli přepůlíme. Bílky částečně rozšleháme v trošce vody. Připravenou zeleninu přidáme k masu, vše zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přilijeme bílky, promícháme a za stálého míchání rychle přivedeme k varu. Stáhneme plamen a vaříme na mírném ohni. Po 30 minutách přecedíme přes ubrousek nebo hustý cedník a podáváme. |