Teplické vepřové závitky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Teplické vepřové závitky
Teplické vepřové závitky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 50706 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
3 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
10 g | Šunka dušená |
600 g | Vepřová kýta |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 104,2mg |
Draslík | 518,9mg |
Vláknina | 197,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Teplické vepřové závitky postup přípravy receptu:
1 | Česnek oloupeme a prolisujeme. |
2 | Vepřové maso naporcujeme, omyjeme a osušíme. Plátky masa z obou stran rozklepeme, opepříme, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem. Na každý plátek položíme šunku, pevně je stočíme do závitků, zajistíme párátky a obalíme v mouce. |
3 | V pánvi rozehřejeme sádlo, závitky na něm prudce opečeme ze všech stran, pak přilijeme pivo a dusíme přikryté pokličkou, až jsou měkké. V průběhu dušení závitky několikrát obrátíme, podle potřeby je podléváme vodou. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je bramborová kaše.