Vepřová kýta s kedlubnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová kýta s kedlubnou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 50714 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
350 g | Kedlubna |
80 ml | Olej rostlinný |
5 polévková lžíce | Omáčka sójová |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
800 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 134,0mg |
Draslík | 873,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 14,3mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,1mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Kedlubna, Olej rostlinný, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová kýta s kedlubnou postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kýtu očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na nudličky. |
2 | Maso v míse osolíme, opepříme, promícháme se škrobovou moučkou, rozšlehaným bílkem a pod fólií necháme alespoň 3 hodiny v chladničce marinovat. |
3 | Odleželé maso na rozpáleném oleji za stálého míchání osmažíme spolu s kedlubnou. Poté vmícháme sojovou omáčku, cukr, citronovou šťávu a už jen prohřejeme. |
Poznámka
Jako přílohu volíme dušenou rýži.