Jednoduchý recept

Šumavské bramborové knedlíky se zelím

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50734

Ingredience

1 kg Brambory
1 ks Cibule
150 g Mouka polohrubá
100 g Slanina vepřová
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
3 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
200 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 501 kcal
Kilojoule 2 096kJ
17% Sacharidy 62 g
28% Tuky 21 g
24% Sodík 471 mg
32% Bílkoviny 18 g

Šumavské bramborové knedlíky se zelím postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Slaninu rozkrájíme na malé kousky. Kysané zelí necháme v cedníku okapat. Cibuli, slaninu a zelí pak v míse důkladně promícháme.

2

Brambory omyjeme a v dostatečném množství osolené vody je ve slupce uvaříme. Vychladlé uvařené brambory oloupeme a nastrouháme najemno do mísy. Přidáme k nim vajíčka, mouku a sůl, směs promícháme a vypracujeme těsto. Na pomoučené pracovní ploše těsto rozdělíme na 12 až 16 dílů.

3

Díly těsta rozválíme, na každý dáme směs zelí, cibule a slaniny, zabalíme je do tvaru knedlíků a vaříme v osolené vodě přibližně 10 minut.

4

V pánvi rozehřejeme sádlo, kterým porce plněných knedlíků na talířích přelijeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept