Jednoduchý recept

Filety z mořského ďasa s ochucenou rýží

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 50758

Ingredience

12 ks Bobkový list
60 g Cibule
50 g Klobása Chorizo
50 g Krevety tygří - loupané
600 g Mořský ďas
100 g Mušle slávky
25 ml Olej olivový
30 ml Olej slunečnicový
10 g Paprika mletá sladká
2 g Pepř černý mletý
15 g Petržel kudrnka
150 g Rajčata
150 g Rýže loupaná
12 g Sůl
300 g Vývar rybí
5 stroužek Česnek
1 g Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 458 kcal
Kilojoule 1 914kJ
11% Sacharidy 41 g
22% Tuky 17 g
78% Sodík 2 g
64% Bílkoviny 36 g

Filety z mořského ďasa s ochucenou rýží postup přípravy receptu:

1

Rybí filety osolíme, opepříme a z jedné strany maso třikrát nařízneme. Do zářezů vložíme po jednom bobkové listy, celý filet podélně propíchneme jehlou i s listy, čímž listy upevníme. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme filety a zprudka osmažíme z obou stran.

2

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek najemno posekáme, klobásu a rajčata nakrájíme na drobné kostičky. V hrnci rozehřejeme olivový olej, přisypeme cibuli, česnek, klobásu, rajčata, osmahneme, až se odpaří všechna tekutina, přisypeme rýži, krátce orestujeme, přidáme mletou papriku, šafrán, přilijeme vývar a za stálého míchání povaříme 12 minut. Nyní přidáme mušle a krevety a povaříme dalších 5 minut. Hrnec odstavíme, osolíme, opepříme a přimícháme posekanou petrželku.

3

Na každý talíř upravíme kopeček rýže, přiložíme smaženou rybu, ozdobíme mušlemi a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept