Recept

Šumavský pstruh v aspiku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 51 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 26 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 50774

Ingredience

Vařená ryba
0,3 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Kmín celý
1 ks Mrkev kořen
5 ks Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
1 ks Pstruh
2 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
Aspik
1 ks Bobkový list
2 kávová lžička Cukr krupice
1 ks Lanýž
4 ks Nové koření celé
2 kávová lžička Ocet kvasný lihový
170 g Okurky
6 ks Pepř černý celý
0,5 kávová lžička Sůl
8 dl Voda pitná
35 g Želatina
Omáčka
2 polévková lžíce Hellmann's Majonéza originál
3 špetka Pepř bílý
1,5 dl Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 820 kcal
Kilojoule 3 431kJ
8% Sacharidy 29 g
290% Tuky 218 g
64% Sodík 1 g
131% Bílkoviny 73 g

Šumavský pstruh v aspiku postup přípravy receptu:

1

Mrkev s kouskem celeru a petržele očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky, oloupanou cibuli rozkrojíme na polovinu, zeleninu dáme do hrnce, přilijeme 1,5-2 litru vody, přidáme sůl, celý pepř, kmín a vaříme 10 minut. Očištěného, vykuchaného a omytého pstruha vložíme po 10 minutách do vroucí vody se zeleninou. Vaříme ho pomalu přibližně 10-15 minut. Uvařeného pstruha opatrně vyjmeme, necháme okapat a dáme na mísu.

2

V rendlíku si namočíme želatinu v 8 dl vody na 5 minut. Poté do želatiny přidáme 1-2 lžičky octa, 1-2 lžičky cukru, 0,5 lžičky soli, bobkový list, celý černý pepř a nové koření. Želatinu za stálého míchání přivedeme k varu a hned rendlík odstavíme z plotny. Chuť želatiny by měla být mírně sladkokyselá. Přecezenou necháme vychladnout a během chladnutí pomocí potravinářského štětce větší vrstvou želatiny natřeme pstruha nejdříve z jedné strany – necháme zatuhnout asi 5 minut, pstruha dáme do podlouhlé úzké formy a želatinou potřeme druhou stranu. Omyté a osušené čerstvé okurky nakládačky (bez semínek) nakrájíme na tenké nudličky. Očištěné lanýže nakrájíme též na velmi tenké nudličky a pokrájenými ingrediencemi obložíme pstruha. Pak pstruha přelijeme zbývajícím rosolem a necháme zatuhnout několik hodin.

3

Před podáváním si vyšleháme smetanu, je-li hustá, zapracujeme do ní majonézu a ochutíme bílým pepřem. Pstruha v aspiku vyklopíme, naporcujeme, každou porci polijeme několika lžícemi majonézové omáčky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept