Kachní játra na špízu s hruškovým pyré - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní játra na špízu s hruškovým pyré
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 50798 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Cukr krupice |
320 g | Játra kachní |
20 g | Olej olivový |
100 g | Šalotka |
Pyré | |
---|---|
40 g | Cukr krupice |
200 g | Hrušky |
20 g | Med včelí |
12 ml | Ocet vinný |
5 g | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
Omáčka | |
40 ml | Džus hruškový |
50 ml | Hovězí vývar základní |
40 g | Kompot brusinkový |
8 ml | Likér Cointreau |
8 ml | Ocet malinový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 412,0mg |
Draslík | 348,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Játra kachní, Šalotka, Cukr krupice, Hrušky, Med včelí, Ocet vinný, Sůl, Džus hruškový, Hovězí vývar základní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Solamyl, Kompot brusinkový, Likér Cointreau, Ocet malinový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní játra na špízu s hruškovým pyré postup přípravy receptu:
1 | Kachní játra nakrájíme na kostky, šalotky oloupeme a rozkrojíme napůl. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme játra a osmažíme ze všech stran. Kostky vyndáme, do pánve nasypeme cukr, jakmile se rozpustí, přiložíme půlky šalotek a v karamelu je opečeme. |
2 | Na jehly napichujeme vždy dvě kostky jater, pak půlku šalotky a zase dvě kostky jater. |
3 | Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme nadrobno. Vložíme do rendlíku, přidáme cukr, sůl, med, přilijeme vodu, vinný ocet a povaříme zhruba 10 minut. Solamyl rozmícháme v trošce vody a pyré zahustíme. |
4 | Do kastrůlku nalijeme neochucený hovězí vývar, hruškový džus, přilijeme malinový ocet, přidáme brusinky z kompotu, přivedeme k varu a vyvaříme asi o polovinu dohusta. Nakonec zakápneme pomerančovým likérem a odstavíme. |
5 | Špízy upravíme na talíře, doplníme hruškovým pyré a brusinkovou omáčkou. |