Jednoduchý recept

Domácí piškoty pro celiatiky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 50819

Ingredience

150 g Cukr moučkový
200 g Mouka bezlepková
1 špetka Soda jedlá
4 ks Vejce slepičí
6 polévková lžíce Voda pitná
1 špetka Xantanová guma

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 331 kcal
Kilojoule 1 385kJ
18% Sacharidy 64 g
7% Tuky 5 g
5% Sodík 98 mg
13% Bílkoviny 7 g

Domácí piškoty pro celiatiky postup přípravy receptu:

1

Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu. Vodu ohřejeme tak, aby byla horká, ne vroucí. Žloutky vyšleháme s horkou vodou do pěny a potom přimícháme cukr. Do směsi postupně přimícháme mouku, jedlou sodu, xantanovou gumu a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh.

2

Těstem naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený pečícím papírem tvarujeme nízké kopečky, podobné dětským piškotům. Cukrové tvary upečeme v troubě vyhřáté na 150°C.

3

Upečené piškoty necháme na plechu vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept