Kuřecí polévka Giblets - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí polévka Giblets
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 50837 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
180 g | Kuřecí maso vařené |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko plnotučné |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Rychlý drůbeží vývar [50292] | |
---|---|
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel kořen |
1 ks | Pórek |
1 ks | Slepice |
1 polévková lžíce | Sůl |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 l | Voda pitná |
80 g | Žaludky drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 371,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Celer bulvový, Pepř černý celý, Petržel kořen, Slepice, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí maso vařené, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mrkev kořen, Pórek, Žaludky drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí polévka Giblets postup přípravy receptu:
1 | Podle průměru kastrolku vystřihneme kolečko z pečícího papíru nebo pergamenu, namastíme je máslem a položíme na dno. |
2 | Mléko, vejce a sůl rozšleháme v hrníčku. Směs vlijeme do kastrolku, ten postavíme do pekáče s vodou, zakryjeme a necháme v troubě „táhnout“ 45 minut při teplotě 80°C. |
3 | Vařené kuřecí maso nakrájíme na na stejně velké nudličky. |
4 | Hotovou vaječnou sedlinu vyklopíme na prkénko, necháme trochu vychladnout a nakrájíme na čtverečky nebo obdélníčky. Ty rozdělíme na talíře nebo do misek, přidáme nakrájené kuřecí maso, zalijeme horkým rychlým drůbežím vývarem a ihned podáváme. |
5 |
|
6 | Rychlý drůbeží vývar [50292]: |
7 | Slepici o váze přibližně 1,5 kg omyjeme, maso ořežeme z kostry a nakrájíme na menší kusy, které potom umeleme na masovém strojku. Vložíme do většího kastrolu spolu se slepičím skeletem, který nožem opatrně v kloubech rozdělíme na jednotlivé kosti tak, aby nevzniklo mnoho úlomků. Přidáme pokrájené kuřecí žaludky. |
8 | Kořenovou zeleninu oloupeme a spolu s pórkem nakrájíme na větší kusy. Neloupanou cibuli dobře omyjeme a přepůlíme. Bílky částečně rozšleháme v trošce vody. Připravenou zeleninu přidáme k masu, vše zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přilijeme bílky, promícháme a za stálého míchání rychle přivedeme k varu. Stáhneme plamen a vaříme na mírném ohni. |
9 | Po 30 minutách vývar přecedíme přes ubrousek nebo hustý cedník a podáváme. |
Poznámka
Další obměny polévek s rychlým drůbežím vývarem: Impératrice – vařené kohoutí hřebínky + vařené chřestové hlavičky Jacobine – vařené brambory, zelené lusky, houby, vodnice a hrášek Milanaise – vařené žampióny, překrájené špagety a šunka