Jednoduchý recept

Hovězí roštěnec s růžičkovou kapustou

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 120 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 50875

Ingredience

400 g Bambusové výhonky
3 ks Feferony
400 g Hovězí roštěnka níz. peč.
300 g Kapusta růžičková
1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
1 polévková lžíce Med včelí
1 dl Olej slunečnicový
60 ml Omáčka sójová
2 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
4 dl Vývar slepičí
50 g Šunka uzená

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 462 kcal
Kilojoule 1 935kJ
6% Sacharidy 20 g
37% Tuky 28 g
32% Sodík 642 mg
60% Bílkoviny 34 g

Hovězí roštěnec s růžičkovou kapustou postup přípravy receptu:

1

Maso odblaníme, očistíme, nakrájíme na tenké nudličky, které v misce smícháme spolu s půlkou škrobu. Potom přidáme dva bílky, sůl, pepř, misku přiklopíme poklicí, necháme v lednici cca 120 minut.

2

V pánvi rozpálíme olej, na něm zprudka opečeme připravené maso. Z pánve slijeme trochu oleje, přidáme na tenké proužky nakrájené bambusové výhonky, drobně pokrájené feferonky a chvilku podusíme. Přidáme med, přilijeme připravenou zálivku, vložíme maso a opět necháme chvilku dusit. Nakonec ke všem surovinám přimícháme uvařené růžičkové kapustičky, jídlo dochutíme solí, pepřem. Zlehka zamícháme a stáhneme ze sporáku.

3

Růžičkovou kapustu očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou a uvaříme ji v hrnci s osolenou vodou do měkka, uvařené scedíme.

4

Příprava zálivky: do kastrůlku vlijeme vývar, přidáme sójovou omáčku a zbytek škrobu, na mírném ohni chvilku povaříme na hustší zálivku.

5

Hotové jídlo rozporcujeme na jednotlivé talíře. Každou porci posypeme na tenké nudličky nakrájenou šunkou a jídlo podáváme.

Poznámka

Toto jídlo pochází z čínské kuchyně a podáváme ho teplé. Vhodnou přílohou je dušená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept