Pošumavské kotlety plněné šťouchanými brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 83 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pošumavské kotlety plněné šťouchanými brambory
Pošumavské kotlety plněné šťouchanými brambory
Celkový čas: | 83 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 3 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 50895 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Bramborová náplň | |
---|---|
400 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1,5 kávová lžička | Sůl |
5 dl | Voda pitná |
Závitky | |
2 ks | Cibule |
0,5 polévková lžíce | Hořčice |
10 g | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
2 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka uzená |
700 g | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 138,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,9mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kmín celý, Sůl, Voda pitná, Cibule, Olej slunečnicový, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Hořčice, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Šunka uzená, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pošumavské kotlety plněné šťouchanými brambory postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a omyjeme brambory, nakrájíme na kostky, zalijeme vodou, přidáme sůl, kmín a vaříme je asi 20 minut doměkka. Uvařené scedíme. Mezitím si očistíme cibule, drobně je pokrájíme a polovinu v pánvi na másle usmažíme dozlatova. Cibuli přimícháme do brambor, které rozšťoucháme. |
2 | Vepřové maso z kotlety (bez kosti) omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky silné asi 2 cm. Maso zlehka naklepeme, osolíme, posypeme dost silně pepřem, a rozložíme na pracovní plochu. Na každý plátek položíme plátek kvalitní uzené šunky, kopeček šťouchaných brambor a plátky zabalíme do závitků tak, aby nádivka byla dokonale zabalená. Konce zachytíme párátky nebo závitky ovážeme nití. |
3 | V pekáčku si rozehřejeme sádlo s olejem. Cibuli dáme na omastek a zpěníme ji. Přidáme na ni závitky a s cibulí je osmažíme dozlatova z každé strany. Poprášíme je moukou a ještě smažíme do zlatohněda. Přilijeme 5 dl vody, pekáček zakryjeme a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme a zároveň dusíme při 180°C přibližně 45 minut. Občas závitky otočíme, v případě potřeby přilijeme 1 dl vody. |
4 | Měkké závitky vyjmeme z výpeku, odstraníme z nich párátka nebo nitě. Do výpeku přimícháme hořčici, dochutíme solí, závitky vrátíme zpět, prohřejeme a podáváme. |
Poznámka
K závitkům dáváme jako přílohu bramborovou kaši nebo bramborové noky.