Jednoduchý recept

Jihomoravský rožeň z vepřového a hovězího masa

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50921

Ingredience

2 ks Cibule
350 g Hovězí svíčková
50 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
125 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
350 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 579 kcal
Kilojoule 2 421kJ
2% Sacharidy 7 g
51% Tuky 38 g
21% Sodík 418 mg
72% Bílkoviny 40 g

Jihomoravský rožeň z vepřového a hovězího masa postup přípravy receptu:

1

Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na plátky. Vepřové i hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky a potřeme máslem.

2

Do mísy rozložíme nakrájené hovězí maso, na každý kousek položíme plátek slaniny a kolečko cibule a nahoru plátek vepřového masa. Vše zalijeme pivem a necháme v chladu alespoň hodinu odležet. Pak maso, slaninu i cibuli střídavě napichujeme na grilovací jehly nebo špejle, opepříme, osolíme a upečeme zvolna ze všech stran v pánvi na rozehřátém oleji.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo smažené bramborové hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept