Jihomoravský rožeň z vepřového a hovězího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jihomoravský rožeň z vepřového a hovězího masa
Jihomoravský rožeň z vepřového a hovězího masa
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50921 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
350 g | Hovězí svíčková |
50 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
125 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
350 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 131,6mg |
Draslík | 737,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí svíčková, Slanina vepřová, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jihomoravský rožeň z vepřového a hovězího masa postup přípravy receptu:
1 | Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na plátky. Vepřové i hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky a potřeme máslem. |
2 | Do mísy rozložíme nakrájené hovězí maso, na každý kousek položíme plátek slaniny a kolečko cibule a nahoru plátek vepřového masa. Vše zalijeme pivem a necháme v chladu alespoň hodinu odležet. Pak maso, slaninu i cibuli střídavě napichujeme na grilovací jehly nebo špejle, opepříme, osolíme a upečeme zvolna ze všech stran v pánvi na rozehřátém oleji. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo smažené bramborové hranolky.