Zelí na slanině a cibulce jako příloha - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelí na slanině a cibulce jako příloha
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 50925 |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
1 g | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krystal |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka bezlepková |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
2 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 42,7mg |
Draslík | 195,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Cukr krystal, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka bezlepková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelí na slanině a cibulce jako příloha postup přípravy receptu:
1 | Sterilované zelí ochutnáme, a pokud máme dojem, že je zelí moc kyselé, propláchneme ho pod tekoucí vodou. |
2 | Potom ho v hlubším kastrůlku vaříme asi 10 minut. Mezi tím, než se zelí prohřeje, si připravíme světlou jíšku z bezlepkové mouky a másla, přičemž jíšku zředíme troškou studené vody, aby mouka nezežmoklovatěla. Na oleji orestujeme nadrobno nasekanou cibuli a slaninu. Když slanina pustí šťávu a cibulka zesklovatí, přidáme do pánve s cibulkou a slaninou jíšku a dobře promícháme. Do směsi s jíškou vlijeme zelí a necháme vše ještě 5 minut povařit. Můžeme i přisladit. Teplé zelí podáváme jako přílohu hlavního jídla. |