Marinované karbanátky z vepřového a kančího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované karbanátky z vepřového a kančího masa
Marinované karbanátky z vepřového a kančího masa
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 50939 |
Kategorie: | Karbanátky z mletého masa |
Ingredience
1,5 dl | Olej slunečnicový |
3 dl | Voda pitná |
Karbanátky | |
---|---|
3 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
2 ks | Cibule |
300 g | Kančí maso |
1 polévková lžíce | Majoránka |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Nové koření mleté |
1 kávová lžička | Paprika červená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
50 g | Slanina vepřová |
60 g | Strouhanka |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřový bok |
Marináda | |
200 g | Hrášek mražený |
200 g | Lečo sterilované |
300 g | Majonéza |
200 g | Okurky |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 špetka | Sůl |
5 dl | Víno bílé |
Na ozdobení | |
2 ks | Kapie |
10 ks | Ředkvička |
200 g | Salát hlávkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 91,9mg |
Draslík | 571,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 191,8mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,4mg |
Vitamín E | 8,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Voda pitná, Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Kančí maso, Majoránka, Paprika červená, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřový bok, Majonéza, Okurky, Sůl, Víno bílé, Ředkvička mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Hrášek mražený, Lečo sterilované, Pepř černý mletý, Kapie, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované karbanátky z vepřového a kančího masa postup přípravy receptu:
1 | Vepřový bůček a kančí maso (na guláš) dobře omyjeme a nakrájíme na kostky. Očistíme cibule, rozkrájíme je na poloviny. Maso i cibuli a rozkrájenou uzenou slaninu pomeleme na masovém strojku a dáme do větší mísy. Přidáme utřený česnek, sůl, pepř, chilli, nové koření, červenou papriku, majoránku, vejce, strouhanku a směs dobře promícháme. |
2 | Utvoříme karbanátky o průměru asi 6-7 cm, které obalíme v hladké mouce. |
3 | V pánvi rozpálíme na správnou teplotu olej a karbanátky smažíme z každé strany po 3-4 minutách dozlatova. Osmažené odkládáme do rendlíku tak, že je poskládáme těsně vedle sebe, přilijeme 2-3 dl vody, zakryjeme poklicí a dusíme je 15 minut. Poté karbanátky vyjmeme ze zbývající šťávy, rozložíme je na tác a necháme vychladnout. |
4 | Připravíme marinádu. V kastrolku přivedeme k varu 3 dl vody ve které 1-2 minuty povaříme mražený zelený hrášek. povařený scedíme a necháme okapat. Sladkokyselé nakládané okurky nakrájíme na tenké nudličky. 200 g sterilovaného leča scedíme z nálevu a dáme do mísy. Přidáme k němu majonézu Hellmans, okurky, hrášek, 0.5 dl nálevu z okurek (lák), vše promícháme a dochutíme solí a pepřem. Poté přilijeme 5 dl bílého vína, důkladně promícháme a marinádou zalijeme usmažené karbanátky. Zakryjeme je a odložíme do chladničky minimálně na 10-12 hodin. |
5 | Omyjeme hlávkový salát a ředkvičky, které ozdobně pokrájíme. Červené nakládané kápie nakrájíme na proužky. |
6 | Druhý den karbanátky podáváme na míse, obložené listy salátu, ředkvičkami a kápií. |
Poznámka
1