Jednoduchý recept

Budějovické vepřové hranolky na pivě

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50964

Ingredience

2 ks Cibule
2 polévková lžíce Kečup
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 kávová lžička Sůl
750 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 572 kcal
Kilojoule 2 391kJ
3% Sacharidy 10 g
55% Tuky 41 g
15% Sodík 300 mg
65% Bílkoviny 37 g

Budějovické vepřové hranolky na pivě postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme.

2

Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, které opepříme a osolíme.

3

V pánvi rozehřejeme olej a kousky masa na něm za stálého míchání prudce opečeme ze všech stran. Pak do pánve přisypeme nakrájenou cibuli, orestuje ji, zaprášíme moukou a mletou paprikou. Vše promícháme, přilijeme kečup a pivo, provaříme a nakonec zjemníme přidáním másla.

4

Porce masa na talířích posypeme jemně nasekanou petrželkou a podáváme.

Poznámka

Budějovické vepřové hranolky podáváme s vařenými těstovinami. Nejvhodnější pivo pro přípravu je Budvar.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept