Jednoduchý recept

Polévka Alsacienne

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 50985

Ingredience

120 g Brambory
1 ks Cibule
1 špetka Pepř černý mletý
125 g Slanina vepřová
125 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
1,5 l Vývar z hovězích kostí
250 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 260 kcal
Kilojoule 1 087kJ
3% Sacharidy 10 g
27% Tuky 20 g
55% Sodík 1 g
24% Bílkoviny 13 g

Polévka Alsacienne postup přípravy receptu:

1

Zelí pokrájíme na tenké proužky, oloupané brambory nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

2

Do hrnce dáme rozškvařit malé kostičky slaniny, přidáme cibuli, kterou necháme zesklovatět. Potom přidáme nakrájené zelí a brambory, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem z kostí.

3

Na mírném ohni vaříme 1 hodinu, nakonec zjemníme smetanou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept