Chlebová polévka se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebová polévka se zeleninou
Chlebová polévka se zeleninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 51022 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
3 krajíc | Chléb celozrnný žitný |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín drcený |
1 ks | Masox |
3 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Petržel kořen |
1 hrst | Petržel kudrnka |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 5,8mg |
Draslík | 725,7mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 107,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Chléb celozrnný žitný, Cibule, Kmín drcený, Petržel kořen, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Masox, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebová polévka se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji najemno. Petrželku omyjeme a okapanou najemno nasekáme. |
2 | V hrnci rozehřejeme sádlo a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a zeleninu. Pak přilijeme vodu, přivedeme ji k varu, rozpustíme v mí Masox, přidáme nastrouhaný chléb, ochutíme kmínem , opepříme, osolíme, důkladně promícháme a necháme ještě přibližně 15 minut vařit. |
3 | Polévku podáváme posypanou jemně nasekanou petrželkou. |