Recept

Smržová polévka z roku 1817

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 51033

Ingredience

350 g Brambory
0,5 kávová lžička Kmín celý
2,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Pšeničná krupice
300 g Smrže čerstvé
1,5 kávová lžička Sůl
1,1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 190 kcal
Kilojoule 795kJ
5% Sacharidy 19 g
15% Tuky 11 g
16% Sodík 328 mg
10% Bílkoviny 5 g

Smržová polévka z roku 1817 postup přípravy receptu:

1

Čerstvé smrže očistíme, omyjeme osušíme a nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. V hrnci si rozpustíme 1,5 lžíce másla, přidáme krupici, smrže, promícháme a krátce osmažíme. Přilijeme vodu, přidáme brambory, sůl, kmín a vaříme 15-20 minut doměkka. Omyjeme petrželovou nať, drobně ji pokrájíme a přidáme ji před dovařením do polévky. Polévku dochutíme pepřem, přidáme zbylé máslo a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept