Zadělávaná mrkev - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zadělávaná mrkev
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 5108 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
800 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Muškátový květ |
10 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 795,3mg |
---|---|
Cholesterol | 26,5mg |
Draslík | 20,7mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Muškátový květ, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zadělávaná mrkev postup přípravy receptu:
1 | Mrkev oškrábeme, omyjeme a rozkrájíme na kolečka. Vložíme do hrnce, osolíme a zalijeme šálkem vody. Pod pokličkou dusíme asi 5 minut. |
2 | Dušenou mrkev zaprášíme moukou, osolíme, přidáme špetku muškátového květu, zalijeme mlékem a povaříme. |
3 | Nakonec do mrkve rozmícháme máslo, přidáme trochu cukru a nasekanou petrželku. |