Čokoládová mražená pochoutka s višněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládová mražená pochoutka s višněmi
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 51100 |
Kategorie: | Zmrzlina smetanová |
Ingredience
60 g | Čokoláda hořká |
50 g | Cukr moučkový |
8 g | Kakao |
20 ml | Likér čokoládový |
50 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,5 dl | Voda pitná |
2 g | Želatina |
Vanilková pěna | |
---|---|
40 g | Cukr moučkový |
80 g | Smetana 33% (šlehačka) |
5 ml | Tresť vanilková |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 g | Želatina |
Zdobení | |
30 g | Cukr vanilka |
160 g | Višně |
120 g | Zmrzlina čokoládová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 355,2mg |
Draslík | 252,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Želatina, Cukr moučkový, Tresť vanilková, Vaječný žloutek slepičí, Želatina, Višně, Zmrzlina čokoládová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kakao, Likér čokoládový, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Smetana 33% (šlehačka), Cukr vanilka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládová mražená pochoutka s višněmi postup přípravy receptu:
1 | Do misky vložíme změklé máslo, přisypeme kakao, cukr a důkladně promícháme, přidáme žloutek a znovu promícháme. V trošce horké vody rozpustíme nabobtnalou želatinu, zakápneme likérem, přidáme k máslové směsi, v horké vodní lázni rozpustíme čokoládu a také přimícháme k máslové hmotě. Nakonec přidáme vyšlehanou smetanu a vše důkladně promícháme, aby vznikla jednolitá čokoládová hmota. Hmotou naplníme formu a dáme do mrazáku. |
2 | Do jiné misky nasypeme moučkový cukr, přidáme žloutky, vanilkovou esenci a šlehačem vyšleháme. Přidáme nabobtnalou želatinu, přilijeme smetanu a znovu vyšleháme. Vanilkovou hmotu naneseme jako druhou vrstvu na čokoládovou hmotu ve formě a dáme zpátky do mrazáku. Nakonec vypeckujeme višně a promícháme s vanilkovým cukrem. |
3 | Zmraženou hmotu nakrájíme na kostky, upravíme na talířky, doplníme višněmi, kopečkem zmrzliny a podáváme. |