Jednoduchý recept

Hovězí roláda s uzeným masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 51169

Ingredience

1 ks Cibule
800 g Hovězí maso zadní
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
50 g Slanina vepřová
2 polévková lžíce Strouhanka
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
50 g Uzené maso vařené
2 dl Voda pitná
1,5 dl Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 519 kcal
Kilojoule 2 170kJ
2% Sacharidy 8 g
43% Tuky 32 g
16% Sodík 330 mg
83% Bílkoviny 47 g

Hovězí roláda s uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Slaninu a uzené maso nakrájíme na plátky, slaninu obalíme v paprice. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

2

Hovězí maso omyjeme studenou vodou, osušíme a rozkrájíme tak, aby vznikl jeden velký plátek masa. Ten lehce naklepeme, opepříme a osolíme. Na maso rozložíme plátky slaniny obalené v paprice, nakrájené uzené maso, polovinu nakrájené cibule a vše posypeme strouhankou. Maso stočíme do rolády a omotáme pevnou nití.

3

V zapékací míse rozehřejeme sádlo, osmažíme zbývající polovinu nakrájené cibule, vložíme na ni masovou roládu, přidáme zakysanou smetanu a trochu piva a ve vyhřáté troubě pečeme doměkka. Roládu během pečení občas obrátíme a polijeme výpekem a průběžně přiléváme pivo.

4

Upečenou plněnou roládu nakrájíme na plátky, které na talíři přelijeme šťávou z pečení.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept