Východočeské smaženky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Východočeské smaženky
Východočeské smaženky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 51221 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
1 kg | Brambory |
6 polévková lžíce | Cukr moučkový |
5 ks | Jablka |
400 g | Mouka pšeničná hrubá |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 84g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cukr moučkový, Jablka, Olej slunečnicový, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Východočeské smaženky postup přípravy receptu:
1 | Jablka omyjeme, oloupeme a najemno nastrouháme. |
2 | Brambory důkladně omyjeme a uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Vychladlé brambory oloupeme a najemno nastrouháme, nebo je prolisujeme. Z brambor, mouky, vajíčka a soli vymícháme vláčné těsto, ze kterého vytvoříme čtverce o rozměru přibližně 10 x 10 centimetrů. Na každý čtverec těsta dáme nastrouhaná jablka, posypeme cukrem se skořicí a rohy přehneme tak, abychom vytvořili šáteček. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej a šátečky na něm smažíme dozlatova. Ještě teplé je posypeme skořicovým cukrem a podáváme. |