Recept

Telecí plecko na víně s makaróny

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 95 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 51243

Ingredience

120 g Cibule
5 ks Hřebíček
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
80 ml Olej olivový
200 g Passata (drcená rajčata)
10 ks Pepř černý celý
1 špetka Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
1,2 kg Telecí maso přední
1,2 l Voda pitná
130 ml Víno bílé
4 stroužek Česnek
Na makaróny
500 g Sůl
1 kávová lžička Voda pitná
70 g Špagety, Makarony

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 714 kcal
Kilojoule 2 988kJ
5% Sacharidy 16 g
42% Tuky 32 g
1959% Sodík 39 g
144% Bílkoviny 81 g

Telecí plecko na víně s makaróny postup přípravy receptu:

1

Očištěné a opláchnuté telecí maso nakrájíme na kostky, vložíme do vroucí vody a vaříme, až je maso téměř měkké. Uvařené maso vyjmeme, vývar odložíme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme.

2

Maso osmažíme na oleji, vmícháme česnek a cibuli a smažíme ještě chvíli. Poté vmícháme rajčatový protlak, skořici, pepř, hřebíček, rajčata, ocet, víno a sůl. Dobře promícháme, zalijeme půl litrem vývaru a pod poklicí na mírném plameni dusíme zhruba čtvrt hodiny.

3

Do vroucí osolené vody vložíme makaróny a uvaříme na skus. Scedíme a necháme okapat.

4

Maso s omáčkou podáváme s vařenými makaróny, sypeme parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept